Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 10:53

That's the way I like it!

Άσε ρε! Τι τοπικό πρωτάθλημα; Εκεί πάνε 5 μαντραχαλαίοι από δω και 5 από 'κει και παίζουνε μπουνιές!

 

 

Αυτή ήταν η γενική αντιμετώπιση από τον κόσμο, του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ όταν πρωτοξεκίνησε σαν θεσμός...

 

Η απαξίωση του φίλαθλου κοινού αλλά και των ίδιων των αθλητών - αρκετές φορές - για το όλο στο οποίο συμμετείχαν, απαξίωνε εκ των έσω αυτό που μερικοί δικαίως το έβλεπαν σαν λύτρωση για να παίξουν το ''μπασκετάκι'' τους χωρίς να βρέχονται στα τσιμέντα του Καμαρίου ή των Φηρών, να κάνουν τη πλάκα τους, τα πειράγματα τους και να γυρίσουν στο σπίτι τους.

 

Ναι οκ! Όλοι κρύβουμε έναν μικρό Τζόρνταν μέσα μας ή έναν Ομπράντοβιτς ή έναν Πιτσίλκα αλλά μέχρι ενός σημείου...

 

Από τη στιγμή που οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στο θεσμό άφησαν στην άκρη το εγώ και έβαλαν στη θέση του το εμείς όλα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα.

 

 

 

Κάποιοι το φαντάστηκαν αλλιώς, έμειναν και επέμειναν

 

Χρόνο με το χρόνο οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με το μεράκι τους για το μπάσκετ και την συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή και τις εκάστοτε ηγεσίες του ΔΑΠΠΟΣ οι οποίες έδωσαν τον χώρο και τον χρόνο του γυμναστηρίου με όλη τους την καρδιά και αφουγκράστηκαν τη θέληση της τοπικής κοινωνίας για να παίξει μπάσκετ, κατάφεραν να ανεβάσουν δύο και τρία επίπεδα τον θεσμό και να ''παρουσιάσουν'' στον κόσμο - έστω και αυτόν τον λίγο, θα έρθει και αυτός με τον καιρό - αυτό που είδαμε το περασμένο Σ/Κ στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ.

 

Και μας άρεσε...

 

Παιδάκια, πατατάκια, καφεδάκια, πειράγματα εντός κι' εκτός τεραίν... Γιορτή!

Μικρή, οικογενειακή, σεμνή γιορτή μέσα σε άκρως φίλαθλο πνεύμα!

 

 

Από την περσινή ιδέα να γίνει το τοπικό πρωτάθλημα χωρίς βαθμολογία, φτάσαμε στη φετινή σεζόν με τους διαιτητές να γράφουν σε βίντεο τα παιχνίδια και να διαβάζουν την ύλη τους πάνω στα σφυρίγματα τους - να χρησιμοποιούν δηλαδή το τουρνουά προς όφελος τους - με τις ομάδες να παίρνουν, μέχρι το σημείο που πρέπει, στα σοβαρά τον θεσμό και να παίζουν όμορφο και σωστό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

 

Το τοπικό τουρνουά είναι και μια καλή ευκαιρία και για τους άντρες και τους πιτσιρικάδες του Πανιωνίου, οι οποίοι χωρίστηκαν σε διαφορετικές ομάδες, να παίρνουν παιχνίδια μιας και το Κυκλαδίτικο πρωτάθλημα έχει μόλις έξι παιχνίδια στη κανονική του διάρκεια.

 

 

Επίσης είναι και μια καλή ευκαιρία για την ομάδα της Αεροπορίας να πάρει παιχνίδια και να παρουσιαστεί έτοιμη στο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων της χωρας, αρχής γενομένης από αύριο όπου και αγωνίζεται στην Ελευσίνα με σκοπό να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλήματος του οποίου κατέκτησε πέρυσι.

 

 

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν το τοπικό μπάσκετ μέσα στη καρδιά τους και σχεδιάζουν ήδη την επόμενη διοργάνωση...

 

Είναι πολλοί οι ''τρελλοί'' που έκαναν ακόμα κι' εμάς σαν thirasport.gr αλλά και άλλα Μ.Μ.Ε. - και δεν ντρέπομαστε να το πούμε - να σηκωθούμε και να πάμε δύο μέρες στο κλειστό γυμναστήριο και να μείνουμε εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος γιατι παρακολουθούσαμε κάτι όμορφο.

 

Συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sorry guys! Στοιχηματική πρεμιέρα με Champions League! »

Agenda - Fast view

Κανένα γεγονός

Copyright © 2014. All Rights Reserved.


Designed and Developed by Web Trust