Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 13:29

Οι ''τεμπέληδες'' των Κυκλάδων

Δεν έχουμε ανάγκη εμείς παιδιά!
Ανοίγουμε την κάνουλα και τρέχουν 50ευρα!


Διαβάζω τις τελευταίες δύο μέρες άρθρα, κόντρα άρθρα και δωσ'του άρθρα και φτάνω στο συμπέρασμα πως τελικά σ' αυτή τη ζωή είσαι... ό,τι νομίζουν οι άλλοι.


Ας πούμε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της συμπαθής κατά τ' άλλα ομάδας του Ajax Σύρου (δεν έχω να χωρίσω και τίποτα με τους διοικούντες στο κάτω κάτω, κουβέντα κάνουμε) που χαρακτηριστικά αναφέρει ''την πρώτη αγωνιστική εναντίον του Πανθηραϊκού (νίκη με 2-0 για την ομάδα μας) πήγαμε απευθείας από το πλοίο στο γήπεδο'' και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, αυτομάτως έρχονται στο μυαλό μου -και πόσο μάλλον των παιχτών των ομάδων της Σαντορίνης και των ''νοτιών'' Κυκλάδων γενικότερα- το πόσες φορές όχι μόνο ντύθηκαν στο καράβι και έκαναν ζέσταμα μεταξύ... Goody's και Flocafe αλλά πόσες φορές σχεδόν άφησαν παιχνίδια στη μέση για να προλάβουν το πλοίο του γυρισμού.

 


Οι Ναξιώτες έρχονται στις 16.00 στο λιμάνι, στις 16.20 στο ΔΓ Καμαρίου και στις 16.40 ξεκινάει το παιχνίδι γιατί στις 19.00 φεύγει το καράβι για πίσω. 

 


Στην αναμέτρηση Φιλώτι - Θύελλα στη Παροικιά (λόγω τιμωρίας του Φιλωτίου) οι μεν φτάσανε στις 19.10 οι δε στις 19.20 και στις 19.45 ξεκίνησε το παιχνίδι.

 

Επίσης παρακάτω η ανακοίνωση αναφέρει πως ''επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πόσο μάλλον το τρις, από τώρα σας το λέμε, πριν καν τελεστεί η δεύτερη αγωνιστική, ότι την τρίτη αγωνιστική εναντίον του Παμμηλιακού δεν θα δεχθούμε τροποποίηση του προγράμματος και θα ζητήσουμε να αγωνιστούμε υπό τους ίδιους όρους και συνθήκες που θα αγωνισθεί τη δεύτερη αγωνιστική και ο Α.Ο. Σύρου''.  

 

Και εμείς οι ''απ' έξω'' βρισκόμαστε θεατές στην διαμάχη που φαίνεται να υποβόσκει μεταξύ Α.Ο. Σύρου και Ajax Σύρου, που δικαίως και μπράβο τους που ζητούν ισονομία οι άνθρωποι του Ajax αλλά... μονόπλευρα, μιας και οι υπόλοιποι τρεις των μπαράζ για να υπάρξει η συγκεκριμένη ισονομία που ζητά θα πρέπει να γίνουν νέοι Μακιαβέλι, Κολόμβοι και δε ξέρω τι άλλο.

 

Σε άρθρο του συναδέλφου Μάκη Πρίντεζη διάβασα πως -πολύ σωστά- ''μη ξεχνάμε ότι για να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα μεταξύ ομάδων από την νησιώτικη Ελλάδα χρειάζονται θυσίες καθώς είναι ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα της Ελλάδας''.

 

Μαζί σου φίλε, αλλά παραπάνω γράφει πως... ''Η ΕΠΣ όρισε το συγκεκριμένο παιχνίδι Δευτέρα για να μην οδηγήσει την ομάδα της Σύρου σε διπλή διανυκτέρευση. Απολύτως λογική η κίνηση των ανθρώπων της Ένωσης, καθώς έχουμε να κάνουμε με ερασιτεχνικό και όχι επαγγελματικό πρωτάθλημα.
Το αν δεν συμφέρει τον Παμμηλιακό είναι άλλο θέμα''.


Ε τι άλλο θέμα;

 

''Το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι...'' που είπε και κάποιος, κάπου, κάποτε.
Εκεί δεν τίθεται θέμα ισονομίας;

 

Είναι φανερό πως η Ένωση με καλή την καρδία θέσπισε τα μπαράζ με αυτό τον τρόπο αλλά φαίνεται πως... η φάση δεν δουλεύει καλά και συμφωνώ με τον Ajax που λέει ''...γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, εφόσον υπάρξει β’ φάση πρωταθλήματος, οι αγώνες να είναι διπλοί, ώστε το φίλαθλο κοινό των Κυκλάδων να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις καλύτερες ομάδες, από τις οποίες θα προκύψει ο πρωταθλητής του Νομού μας'' ή έστω κάπως αλλιώς, αλλά παράλληλα περιμένω να δω και ποιά μέρα θα οριστεί το Ajax - Παμμηλιακός γιατί αν είναι και πάλι Δευτέρα δε πρέπει να πάει ο Ajax να παίξει μιας και όπως λέει χαρακτηριστικά: '' ...η τελική φάση του πρωταθλήματος είναι μία ποδοσφαιρική γιορτή τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους. Η γιορτή αυτή δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με τον ορισμό αγώνων σε εργάσιμες και καθημερινές ημέρες και σε ακατάλληλες ώρες που αποδεδειγμένα δεν εξυπηρετούν ούτε τους φιλάθλους, αλλά ούτε και τα σωματεία''.

 

'Ωπα!

Rewind...''δεν θα δεχθούμε τροποποίηση του προγράμματος και θα ζητήσουμε να αγωνιστούμε υπό τους ίδιους όρους και συνθήκες που θα αγωνισθεί τη δεύτερη αγωνιστική και ο Α.Ο. Σύρου..''

Forward...''H γιορτή αυτή δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με τον ορισμό αγώνων σε εργάσιμες και καθημερινές ημέρες και σε ακατάλληλες ώρες που αποδεδειγμένα δεν εξυπηρετούν ούτε τους φιλάθλους, αλλά ούτε και τα σωματεία''.

Error!


Ο Ajax λέει μη τυχόν και δε παίξουμε στη Σίφνο με τον Παμμηλιακό, ο συνάδελφος γράφει ''...Η ΕΠΣ Κυκλάδων ορίζει τα παιχνίδια με γνώμονα να περιορίσει τα έξοδα και την ταλαιπωρία των ομάδων και όχι με το αν μπορούν να δώσουν το παρών όλοι οι αθλητές'' την ώρα που ο Παμμηλιακός ΚΑΙ έξοδα ίδια θα κάνει, την διανυκτέρευση δε τη γλυτώνει έτσι κι' αλλιώς, με το να έπαιζε στη Σαντορίνη ή στη Πάρο ΚΑΙ με -7 παίχτες θα παίξει και όλο και μας δημιουργείτε η αίσθηση πως εμείς οι εκτός Σύρου νομίζουμε πως είναι λίγο ''κακομαθημένες'' οι ομάδες της πρωτεύουσας την ώρα που οι όλοι εμείς δεν υπάρχουμε στον ποδοσφαιρικό χάρτη όσο φτάνουμε προς τον Απρίλη - Μάη.

 


Επίσης αναφέρει ο συνάδελφος πως ''...Μη ξεχνάμε ότι ο Α.Ο.Σ αγωνίστηκε Σάββατο 9 το πρωί με την ομάδα της Υδρούσας'' και τα... σχόλια δικά σας μιας και όλα τα παχνίδια στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη Νάξο για τις ομάδες της Σαντορίνης ξεκίνησαν στις 10.00 το πρωί εάν έπαιζε μόνο μια ομάδα στη Νάξο. 


Εάν έπαιζαν δύο ξεκίναγε το πρώτο με το που ''αλλέκτωρ λαλλίσει τρις''...


Και ΦΥΣΙΚΑ με διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου.

 


Η Θύελλα έπαιξε με τον Πάγο στη Σύρο και το παιχνίδι τελείωσε στις 01.00, την ώρα που ο Πανθηραϊκός έπαιξε στη Μήλο με τη θερμοκρασία στους 6 βαθμούς με το παιχνίδι να τελειώνει στις 00.30.

 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ... ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ που λέμε κι' εδώ στην Σαντορίνη!

 

 

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του ο Ajax Σύρου αναφέρει πως ''άποψή μας είναι ότι όλοι οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται Σάββατο στο γήπεδο της Παροικιάς Πάρου, επειδή τα δρομολόγια των πλοίων εξυπηρετούν όλες τις ομάδες. Με αυτό τον τρόπο καμία ομάδα δεν θα μπορεί(;) να διατυπώσει παράπονα για το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων''.

 

Ε ναι, μιας και κάναμε πλούσια τα καταλύματα της Νάξου όλο τον χειμώνα, να μην στηρίξουμε με διπλές διανυκτερεύσεις και τα καταλύματα της Πάρου την άνοιξη;


Να μην ξοδέψουμε για 3 εκτός έδρας παιχνίδια - με την ελπίδα πως το Θύελλα Καμαρίου - Πανθηραϊκός θα γίνει στη Σαντορίνη - όσα ξοδέψαμε όλη τη χρονιά;


Τι είναι 7-8 χιλιάρικα για τους Σαντορινιούς;

 

Έτσι κι' αλλιώς εδώ στη Σαντορίνη είμαστε οι ''τεμπέληδες'' των Κυκλάδων και πάμε κάθε μέρα στη Καλντέρα, ανοίγει ο καθένας τη σπηλιά του, ανοίγει τη κάνουλα που είναι μεσ΄τη σπηλιά και τρέχουν τα 50ευρα ποτάμι...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαν την Ελλάδα πουθενά Sorry guys! »

Agenda - Fast view

Κανένα γεγονός

Copyright © 2014. All Rights Reserved.


Designed and Developed by Web Trust